καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς

Οι κονκισταδόροι της ελληνικής φύσης…
από Κωνσταντίνος Δαβανέλος 8:44μμ, Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι κονκισταδόροι κάποτε μοίραζαν καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς για να τους αρπάξουν την Γη των Προγόνων τους. Τώρα μοιράζουν «εκπτώσεις στο ηλεκτρικό» !

Οι κονκισταδόροι της ελληνικής φύσης… …και τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Τροπολογία που προβλέπει  εκπτώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές που γειτονεύουν με  μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,   προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για τη «Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008» !!! Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει  εκπτώσεις σε οικιακούς καταναλωτές σε συνολικό ποσοστό 1% επί της αξίας της παραγόμενης ενέργειας στην περιοχή και επιπλέον καθορίζει την επιβολή ορίου κατανάλωσης προκειμένου να ισχύσει η έκπτωση. Με την ίδια τροπολογία δίνεται ακόμη η δυνατότητα η έκπτωση να μη γίνεται μόνο στην αξία του ρεύματος αλλά να επεκτείνεται και στα δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού. Όλες οι διαδικασίες καθώς και ο τρόπος προσδιορισμού και επιμερισμού των ποσών θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  .
Οι κονκισταδόροι   κάποτε μοίραζαν καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς για να τους αρπάξουν την Γη των Προγόνων τους. Τώρα μοιράζουν «εκπτώσεις στο ηλεκτρικό» ! Καμία έκπτωση όμως δεν χωράει στην προστασία της Παρθένας Φύσης,  της Άγριας Ζωής αλλά και της ανθρώπινης πολιτισμικής κληρονομιάς! Στα Μνημεία της Φύσης όπως και στα Μνημεία της Ανθρώπινης Ιστορίας δεν έχουν θέση οι μπουλντόζες των Μεγαλοεργολάβων της Πράσινης “Απάτης” και της “Μαύρης” Ανάπτυξης! Αν οι σημερινοί Κυβερνώντες μας έχουν   απολέσει πλέον κάθε αιδώ και θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι υποτακτικοί της Τρόικας και δουλοπάροικοι των Μεγαλοεργολάβων,   είμαστε  όλοι μας σαν κι αυτούς, είναι βαθειά νυχτωμένοι! Ας κρατήσουν τις “εκπτώσεις” τους για την ηθική τους! Ας κρατήσουν τις “χάντρες” τους για να τις αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους. Κι ας κρατήσουν τα “καθρεφτάκια” τους να αυτοθαυμάζονται για την προσφορά τους στον Τόπο μας!konstantinosdavanelos.blogspot.com/2011/05/blog-post_7746.html

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *